Servicii Spital Medinvest

După ani de zile în care am oferit servicii medicale excelente, am descoperit nevoia unui spital care să acopere îngrijirea pacienților a căror boală nu mai răspunde la tratamentul curativ.

Astfel, în ultimul an am ridicat un spital Medinvest, al cărui scop final este de a asigura o calitate cât mai bună a vieții pentru bolnav, dar și pentru familia acestuia. Personalul medical este ales și pregătit cu atenție pentru a crea un mediu plăcut și potrivit pentru pacienții cu boli paliative și membrii familiei acestora.

În spitalul Medinvest nu se tratează doar boala, ci se au în vedere și alte dimensiuni, cum ar fi cele psihologice și spirituale. Nu ne dorim să vindecăm doar fizic pacientul, ci să îi oferim mediul perfect pentru vindecare integrală.

Îngrijirea paliativă

Îngrijirea paliativă are scopul de a îmbunătăți calitatea vieții pacienților care suferă de o boală gravă sau o boală ce le pune viața în pericol. Astfel, se urmărește și îmbunătățirea calității vieții familiei pacientului. Îngrijirea paliativă are în vedere următoarele:

  • Asigură ameliorarea durerii și a altor siptome distresive
  • Acoperă și aspectele psihologice și spirituale în îngrijirea pacienților
  • Oferă un sistem de sprijin pentru familie pentru a o ajuta să gestioneze boala pacientului
  • Soprește calitatea vieții și poate influența pozitiv evoluția bolii
  • Se aplică la începutul perioadei de îmbolnăvire în asociere cu alte terapii ce au scopul de a prelungi viața și include investigațiile necesare pentru o mai bună înțelegere și gestionare a complicațiilor clinice dificile
  • Oferă un sistem de sprijin pentru a ajuta pacienții să trăiască într-un mod cât mai activ, posibil până la moarte
  • Lucrează în echipă pentru a răspunde nevoilor pacienților și familiilor acestora, oferind inclusiv consiliere în cazurile de deces, dacă este indicat
  • Afirmă viața și nu intenționează să grăbească sau să amâne moartea.

Beneficiarii îngrijirilor paliative sunt bolnavii de cancer, pacienții geriatrici, pacienții cu boli neurologice, insuficiențe de organ, SIDA, malformații congenitale, precum și alte boli cronice care necesită îngrijire continuă sau care au o simptomatologie imprevizibilă.

Acest tip de îngrijire este îndreptată nu doar asupra bolii, ci asupra pacientului în ansamblu. Prin intermediul îngrijirii paliative se au în vedere și simptomele și efectele secundare ale bolii și tratamentului acestora, pe lângă orice probleme psihologice sociale și spirituale.

Specialiștii noștri în îngrijire paliativă gestionează simptomele, oferă îngrijire și confort, dar va petrece și timp pentru a asculta și a vorbi. Vor prezenta toate opțiunile de tratament și se vor asigura că pacientul înțelege fiecare chestiune importantă. Comunicarea are un rol extrem de important în asistența oferită de către noi, având în vedere că boala produce o împovărare emoțională puternică asupra pacientului și familiei acestuia.

Îngrijirea pacienţilor cu boli cronice

Îngrijirea pacienților cu boli cronice înseamnă furnizarea de asistență medicală pe termen lung, de obicei mai mult de 90 de zile, în special pacienților cu dizabilități fizice sau mentale.

Noi ne propunem să maximizăm calitatea îngrijirilor medicale și a asistenței medicale acordate pacienților cu boli cronice. Cu ajutorul echipei noastre multidisciplinare de medici și experți, asigurăm un control terapeutic și o urmărire medicala a pacienților, optime.

Pe lângă acestea, echipa noastră ajută, de asemenea, familiile să înțeleagă bolile și, prin urmare, să își asume partea lor de responsabilitate. Urmărim să stabilim un parteneriat de tratament cu pacientul și familia sa, îndreptându-ne atenția spre neliniștile și prioritățile pacientului. Sprijinim pacientul în a se organiza în așa fel încât să se poată ajuta și singur, stabilim o urmărire proactivă a evoluției tratamentului și asigurăm o îngrijire continuă a pacientului.

Echipa noastră medicală lucrează împreună cu pacientul pentru a stabili tratamentul cel mai bun, stabilim împreună modificarea planului de tratament, gestionăm împreună obstacolele pe care pacientul le poate întâlni în urmarea tratamentului și ne asigurăm că pacientul a înțeles toate aspecte bolii sale și ale planului de tratament.

Fiecare pacient are dreptul la respectarea vieții private și familiale, prin urmare toate serviciile noastre și toate activitățile sunt organizate cu pacientul și în beneficiul acestuia. Ne ajutăm pacienții să câștige încredere în sine și să decidă în legătură cu pașii pe care îi are de făcut în tratarea bolii cronice.

Abordarea noastră este una bazată pe respectarea individualității și demnității pacienților, pe respectarea diferențelor și diversității acestora și pe respectarea echității și confidențialității în domeniul îngrijirii medicale.