Când trebuie să îți faci un consult neurologic?

Există multe simptome pe care le lăsăm ”să treacă de la sine.” Deși, poate, ți se par inofensive, nu ignora amorțeala, durerile de cap recurente sau amețelile. Dacă aceste simptome continuă să apară sau se mențin pe o perioadă mai mare de timp, îți recomandăm să îți faci o programare pentru un consult de specialitate.
Ce sunt și care sunt principalele afecțiuni neurologice?

Afecțiunile neurologice sunt boli ce apar la nivelul creierului, nervilor sau măduvii spinării, adică la nivelul sistemelor ce controlează toate funcțiile corpului nostru. Îți dai seama cât de important este ca totul să fie în regulă la acest nivel!

Conform specialiștilor, se pare că există peste 600 de afețiuni neurologice, majoritatea dintre acestea având un tratament ce poate vindeca sau ameliora simptomele.

Mai jos am făcut o mică listă ale principalelor afețiunic neurologice:

  • Boli autoimune;
  • Boli cauzate de anomalii genetice;
  • Leziuni ale măduvei spinării sau creierului;
  • Boli ale vaselor de sânge care alimentează creierul;
  • Neuroinfecții;
Care sunt simptomele afecțiunilor neurologice?

În primul rând, trebuie să nu uiți că simptomele afecțiunilor neurologie diferă în funcție de cauzele ce le-au determinat și nu sunt identice la copii și adulți. De aceea, este extrem de important să fii foarte atent la semnele afecțiunilor, pentru a le putea ameliora sau chiar trata încă din starea incipientă, nu atunci când este poate prea târziu.

  • Amețeală – Se poate manifesta ca o incapacitate de menținere a echilibrului. Persoana respectivă are senzația că totul se învârte în jurul său. Poate fi cauzată de oboseală, stres. Dar dacă este însoțită de dureri de cap sau chiar leșin, atunci este necesară o vizită la medicul neurolog.
  • Dureri de cap – Tuturor ni se mai întâmplă să ne doară capul o dată la câteva luni, cu o durere care nu persistă. Dar dacă această durere de cap se transformă în una persistentă și dacă apare des, atunci e momentul să îți faci programare pentru un consult de specialitate.
  • Convulsiile – De obicei, se manifestă cu spasme musculare și tremurături, într-un mod violent. Cel mai adesea acestea sunt asociate cu afecțiuni neurologice cum sunt tumorile cerebrale, accidentele vasulare sau infecțiile cerebrale. Sună la medicul neurolog.
  • Probleme de vedere – Când ai probleme de vedere, de obiciei, te duci la oftalmolog. Dar dacă aceste afecțiuni sunt bruște, la ambii ochi, atunci este momentul să faci o vizită medicului neurolog.
  • Probleme cu somnul – În general, tulburările de somn sunt puse pe seama stresului sau vârstei, dar, de fapt, pot să indice apariția unei tulburări neurologice. Dacă te trezești în miezul nopții, dacă îți este greu să adormi sau dacă suferi de insomnii, acestea pot influența circulația sângelui, gândirea și memoria. Fă o vizită neurologului.
  • Tulburările cognitive – Acestea  afectează orientarea, memoria sau capacitățile intelectuale și pot fi printre primele semne ale unor afecțiuni neurologice seioase, precum Alzheimer.
  • Starea de slăbiciune – Nu trebuie confundată cu starea de obseală Aici este vorba deste necesitea unei mobilizări mai mari pentru a realiza sarcini simple precum mișcare membrelor. De asemenea, trebuie luat în considerație și tremuratul, care este un simptom al afecțiunilor sistemului nervos.
Ce ai de făcut în aceste situații?

Este chiar foarte simplu! Trebuie să tratezi și să previi din timp aceste afecțiuni. Pentru aceasta, ai nevoie de o programare la cabinetul de specialitate al domnului doctor Ovidiu Tudor din cadrul clinicii Medinvest. Poți să vii și cu bilet de trimitere de la medic către specialitatea Neurologie.

Sună la 0238.721.537 sau la oricare dintre numerele noastre de Call Center și fă-ți o programare!