Când trebuie să duci urgent copilul la pediatru?

Cand te adresezi unui medic pediatru 

Alegerea medicului pediatru este unul dintre pasii importanti pe care ii va face o mamica, sau viitoare mamica. Spunem importanti, caci in primul an de viata, poti apela la medicul pediatru de cel putin 11 ori. Asadar, simplu spus, te vei adresa unui medic pediatru din primele daptamani ale celui mic.

Vizita la medicul pediatru nu se face doar atunci cand copilul este bolnav. Vizita la medicul pediatru este una de rutina, in timpul cresterii sanatoase ale copilului, dezvoltare fizica si emotionala, monitorizare si constientizarea schimbarilor care apar, dorinta parintelui de a intelege si a sti cat mai multe despre cel mic. In consecinta, se recomanda mamicilor ca, la primele semne de schimbare a starii bebelusului, precum tuse, febra sau orice alt simptom, sa se prezinte de urgenta la medicul pediatru.

Cum arată și cum nu arată o urgență

Urgenţă la copil reprezintă febră mare (peste 39 de grade Celsius), vârsta mică (sub 3 luni), insuficiență respiratorie (respiră prost şi are nevoie de oxigen), traumatism cranian, convulsie, vărsături şi scaune diareice mai ales la copil mai mic de 1 an, deshidratare importantă etc.

Dacă un copil are stare generală bună, bea şi mănâncă şi aleargă în sala de aşteptare, cel mai probabil nu reprezintă o urgenţă!